Recent Posts

fredag 10 oktober 2014

Theo på ritbordet.En ny version av Mumiens blod är lämnad på förlaget och finns förhoppningsvis i en bokhandel nära dig redan till jul. Jag har skrivit om all dialog, tvättat bort utropstecken, jobbat vidare med färgsättningen och lagt till ett tiotal sidor. Nu är det en mycket mjukare och bättre läsning. Den gamla versionen är jag stolt över men jag var inte nöjd. Det var den första boken jag skrev och mycket har hänt med mig sedan dess. Det var fantastiskt att få återvända.

Jag har en märklig åkomma som gör att jag återupplever tankar, känslor, dofter och ibland ljud. Om jag drar med en penna i mina gamla linjer. Ibland är den känslan så stark att jag måste titta upp från ritbordet för att återvända till nuet. Det är som om allt ligger lagrat i de där linjerna som om voro de en hårddisk.

Den senaste veckan har jag lagrat ny data i den där hårddisken. Arbetet med Deus ex är i full gång och det känns bra. Det är en tät story och många trådar som ska knytas ihop, andra som ska vattnas och växa sig starka inför kommande böcker.

Ikväll blir det dock en kväll om undergången på Medelhavsmuseet! Härlig research för en bok som inte har med Theo att göra. Häng med till Medelhavs ikväll du med. Det blir episkt!

Ta-ta! Ola

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Tänkte att det här kunde vara något för dig, utställning på Hallwylska om skräck och skrock under det ockulta 1900-talet.
  http://hallwylskamuseet.se/sv/skr%C3%A4ckochskrock
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Tack för länken!
  Den ska helt klart beskådas :)

  Kram tebaks!

  SvaraRadera