Recent Posts

måndag 17 januari 2011

Logik

Enligt en ny undersökning fastslås nu att våldsamma datorspel påverkar barn.

Ehh, om man inte tror att upprepade värderingar och att upprepa information inte påverkar barn. Varför har vi då skolor och uppfostran?
Är det inte ganska självklart?

Jag borde nog bli forskare. Då skulle jag forska i tex drunkning, för jag misstänker att nästan alla som drunknar gör det i vatten. Ska bli spännande att se om det är så.

Ola

9 kommentarer:

 1. Om du får för dig att slå slag i forskningen kanske du kan svara på en fråga som jag länge funderat över; finns det någon som har drunknat i mjölk? Jag vet egentligen inte hur det ser ut på ett mejeri men jag föreställer mig att det någon gång borde ha inträffat en drunkningsolycka.
  Jag kan även tänka mig att samma sak hänt på ölbryggerier eller ketchupfabriker. Frågan är väl vilken vätska som är mest behaglig att drunkna i. Antagligen är väl formalin att föredra.

  Carl Johan de Geer beskriver i sin bok "Jakten mot nollpunkten" hur han som barn höll på att drunkna i urin. Urin måste ju vara en av de vätskor man allra helst vill slippa drunkna i. Å andra sidan så går det över ganska snabbt och det är mig veterligen mycket sällan som drunknigsoffer själva får välja vilken typ av vätska de ska dö i.

  SvaraRadera
 2. Tack för årets bästa svar. nu har ju visserligen bara året börjat, men jag vågar nog påstå att det trots allt står sej. Vi får väl se 2012 om det fortfarande håller. Självklart måste ju någon stackars törstig arla-bonde någongång ha lutat sej för långt över... vad det nu är dom har mjölk i. Fast jag tvivlar på att vi skulle få veta något. Jag vill inte veta vad som varit i min mellanmjölk. En klasskompis slängde en sillbit i mitt mjölkglas när jag gick i åttonde klass, det var illa nog. Tänk då hur inte en hel mjölkbonde måste smaka. Urrrk!

  Ketchup däremot måste ju vara lite som att hamna i kvicksand, bara man inte drabbas av panik så klarar man sej från att hamna på korven. Senapen likaså, fast senapen måste vara värre, shit vad det måste svida lite här och där.
  En fråga, vilken vätska skulle du vilja drunkna i?
  För mej lutar det mot julmust.

  SvaraRadera
 3. Tror att musten sticker lite väl mycket i ögonen. Jag håller fortfarande på formalin, möjligtvis sirap. Fast om jag nu inte tillåts ha simglasögon på mig innan du dränker mig i julmust är jag villig att tänka om.

  SvaraRadera
 4. Slank visst in ett litet slarvfel i förra inlägget. Om du bortser från ordet "inte" i sista meningen blir det hela genast mer logiskt.

  SvaraRadera
 5. Hmm så sant, det skulle nog sticka en smula. Min första tanke var egentligen te, men varmt te skulle ju betyda att man inte bara drunknar utan också skållas innan sankte per gör sitt inträde (nej her Demervall jag pratar inte om dej)
  Kallt te är ju vidrigt så även det går fetbort, om det inte är iste såklart... fast jag vill inte frysa det sista jag gör.

  Får man välja att drunkna i ett par vackra ögon? eller är det en allt för beprövad dödsmetod.

  SvaraRadera
 6. Det lär ta ganska lång tid så se till att ta med dig en god bok så du har något att läsa i väntan på döden.

  SvaraRadera
 7. Lovely! Jag tycker om böcker! Jag kan ju drunkna i en god story.

  SvaraRadera
 8. "En världsomsegling under havet" borde funka.

  SvaraRadera
 9. Om det tar så lång tid som jag misstänker kan du komplettera med "Den gamle och havet".

  SvaraRadera