Recent Posts

torsdag 17 november 2011

Döda rummet lever ett eget liv!

Omskrivning.
Skriv nytt, skriv bättre!

Jag har under ett par månader nu varit rätt avigt inställd till att rita och jag har inte sett fram emot slutscenen i Döda rummet.
I går kom jag på varför. Slutscenen är INTE bra. Så enkelt är det. Jag och Per hade ett långt samtal om situationen. Eftersom vi bara är två månader från trycklämning så är det inte helt kul att hamna i den här situationen. Jag tog med mej manus och skisser hem i går kväll med förhoppningen att jag skulle hitta ett nytt slut.

Det gjorde jag!

Som i ett rus kom hela slutscenen till mej på bara några minuter. Det nya slutet är starkare och ger väldigt mycket mera djup till både karaktärerna och storyn. Allt det som det förra slutet åstadkom finns naturligtvis bevarat, men berättat från an annan vinkel. Så i dag har min käre vän Per och jag åter kört igenom slutscenen, fast i dag gjorde vi det med ett leende på läpparna. Det ska verkligen bli spännande att höra vad ni kommer tycka om vår lilla bok. Här är en bild från en reviderad sida. Som tur var blev det bara 1 sida som måste tecknas om. Så kära vänner, kan ni gissa vem det är på bilden?

Ta-ta! Ola

3 kommentarer:

 1. Sannerligen. Vi kommer att få en skissbilaga som är minst lika stor och bra som boken :)

  SvaraRadera
 2. Vad bra att ni blev nöjda tillslut, och att ni kompå vad ni inte gillade INNAN tryckinlämningen. Jag tror inte att någon hade blivit så glad om det kom fram efteråt. (Varken ni, förlaget eller tryckeriet)
  Ser fram emot att få läsa den :)

  SvaraRadera
 3. Hej Elin!
  Du har så rätt. Men det är en av fördelarna med seieböcker. Om man hittar ett fel så är det relativt smärtfritt att ändra. Hade det varit en film så hade det krävts så mycket mer kraft att vända fartyget.
  Sen är det så där härligt skönt när man vet att man har ett riktigt bra slut!
  I maj får du läsa den!

  SvaraRadera