Recent Posts

tisdag 7 september 2010

Hoist the sails!!!

För andra gången på kort tid har mina farvatten korsats av the dread pirate Roberts.
Den här gången är det inte i form av ljusskygga blekfisar som gömmer sej bakom sin datorskärm i sin onaniartade nedladdning av de senaste filmerna. Nej, den här gången är det sorten som gärna plockar på sej av sina grannars ägodelar för att sedan huka sej i sin illa upplysta lägenhet.

Kära läsare, det jag beskriver är en simpel tjuv.

Just den här tjuven ifråga har lagt vantarna på min dator och alla original till "Resenärerna" serien jag gjorde för några år sedan. Plus ett album med bilder på min bortgångne far. Det kära vänner suger valpung!

Jag har aldrig förstått och kommer aldrig förstå hur det mänskliga psyket fungerar. Exakt vad i mitt och ditt är så komplicerat att förstå. Ärligt talat vet jag inte riktigt vad som är värst, att förlora mina privata ägodelar, eller att plötsligt ställas inför det faktum att någon jag lever i samma hus med, någon jag delar tvättstuga med, någon jag hejar på när jag går till ICA. Tycker det är helt ok att frikostigt plocka på sej av sina grannars prylar.

Nu kommer en liten hälsning till tjuven själv:
Jag hoppas du trivs med din nya dator och dina nya familjefotografier.
Jag önskar dej ett långt och trevligt liv.
Om dataskärmen börjar blinka, så kan det bero på att den stått i källaren en tid och dragit på sej fukt. Förhoppningsvis exploderar den i ditt nylle medans du i din upphetsning är i färd med att ladda ner någon ny hollywoodfilm. Om du har tur så skadar inte glaset från skärmen ditt ansikte allt för mycket. Kanske kan du efter en tid på brännskadeenheten se fram emot ett långt lyckligt liv fyllt av tjocka barn med krulligt hår och otaliga kameler med bara en halv puckel. Kanske, bara kanske, när du sitter där på ålderns höst i öknen, precis när din fru lämnat dej för en 50 år äldre beduin med dålig andedräkt. Då kanske jag ska fylla dina sista minuter i livet med att berätta hur sabla kul jag haft utan den där datorn.
Men, att du tog bilderna på min far, DET kommer jag inte förlåta dej för.

-Hello, my name is Inigo Montoya. You killed my father, prepare to die!

Arrgghh! Land ohoy!

7 kommentarer:

 1. Jag upphör aldrig att förvånas över mänskligheten. :(

  SvaraRadera
 2. Mänskligheten???
  Är det han med glasbitar i nyllet du menar?

  I sådana fall kära Anna, så kan jag upplysa dej om att det knappast är mänsklig vävnad vi har att göra med. En mask är vad det är.

  SvaraRadera
 3. Om du ser någon som ser ut som Jason så kan vi gissa att du är rätt person på spåren. Eller som du själv sa - någon som är väldigt grön!

  SvaraRadera
 4. Kan du inte sätta upp en lapp i huset där det står att tjuven gärna kan behålla datorn om han bara kan ge dig innehållet? Det är som sagt mycket mer värt än själva tingesten, som jag antar "masken" var ute efter. Innehållet däremot är ju inget värt för masken...

  SvaraRadera
 5. Håkan / Wakuran8 september 2010 15:08

  Fan vad bittert. Vad var det som hände?

  Kanske mest är saltströande, men du får ta mer backup till nästa gång...

  SvaraRadera
 6. Argsint lapp med just den infon är utdelad, check!
  Backupskivor till nuvarande jobb köpta, check!
  Larm till ateljén beställt, check!
  Och jag har redan påbörjat förhandlingar med en åldrig beduin med dålig dentalkontroll.
  Han är otroligt på! Check!

  Ola

  SvaraRadera
 7. Litet tröst i bedrövelsen.
  Staffars läsecirkel aviserar detta som en av höstens punkter.

  25/11 Theos Ockulta mysterier av Ola Skogäng

  "Jag är jätteglad över att det finns en svensk äventyrsserie som bara är ute efter att roa. Därför tar vi upp den och ev andra svenska äventyrsserier."

  SvaraRadera