Recent Posts

fredag 25 mars 2011

Earth hour, smirth hour!

Nu är det ungefär ett dygn kvar till earth hour! En jättebra grej som jag naturligtvis ska delta i. Jag planerar att sitta i källaren med tända ljus och fundera över hur jag vill ha det möblerat där nere, efter den stora flytten av ateljé. Kommer kännas lite konstigt att skriva och teckna nästa bok i en ny miljö, efter ungefär 17 år i den här ateljén. Men jag tror att det kommer bli bra.

Any way. Earth hour. Jag är lite ambivalent till hela grejen. Visst det är en bra tanke. Men... vore det inte en ännu bättre tanke om någon av våra "modiga" politiker sa:
- Earth hour är bra. men vad sägs om att slopa alla ljuslådor som företag som IKEA, HM, Media markt, ICA, Mack Dånalds tycker är roliga att ha på sina hus. Behöver vi verkligen se alla deras loggor nattetid när dom ändå har stängt. Och om det är så att vi ständigt måste bli påminda om deras existens genom alla lysande skyltar, är det då inte bättre att jobba med vården för att försöka återbringa vårat skrala komihåg? Jag vet, jag raljerar lite nu, efter 15 år i reklamvärlden vet jag varför företag har lysande skyltar, det är ju för att synas, precis som konkurrenterna gör. Men om ingen av dom hade lysande skyltar... ja ni fattar.
Men det är klart. Utan alla lysande och blinkande skyltar så skulle ju vårat land se himla tråkigt ut. Väldigt omodernt på något sätt.
Det är bättre vi fortsätter lägga energi på ljuslådorna, så att vi i natten på motorvägen kan njuta av det himmelska ljuset från IKEA. Det är helt klart värt en planet.

Ola

För er som inte redan gissat det, jag var en smula ironisk.

3 kommentarer:

 1. Eller vad sägs om att människor i allmänhet tänker lite mer på sin "elförbrukning" varje dag, året runt - i stället för en timme om året.

  SvaraRadera
 2. Hmm, ja det är ju åxå en tanke, inte dumt.
  Kanske borde du bli politiker?

  SvaraRadera
 3. Åhhhhh, nu får du hålla dina hästar. Det finns tillräckligt med politiker i släkten så det räcker och bli över. Tillräckligt Norénskt vid släkträffar som det är.
  Men åååå andra sidan, politiker sa du ... mm ... jag skulle ju kunna riva upp hela skolreformen av rent egoistiska själ ... och se till att de t.ex autistiska barn som nu blir bortkörda från SÄR till vanliga skolan får gå kvar. Eller ännu bättre - Se till att alla barn får den hjälp med sin skolgång som de behöver!
  Var det någon som sa el?

  SvaraRadera