Recent Posts

tisdag 29 maj 2012

Snabbare än ögat

Årets upplaga av Carlstad Comic Con är avklarad. Det blev en varm tillställning då årets hittills varmaste helg inföll med serienördarnas sammankomst. En sån där härlig värme som får förkylningar, som den jag hittade, att frodas likt ogräs på en nykrattad grusgång. Men värmen till trots så lyckades ändå Ronny & co leverera en trevlig liten mässa. En höjdpunkt var den lilla gossen som rusade runt iförd Flash-kostym! Vid två tillfällen försökte jag föreviga hans framfart. På ett smått prosaiskt sätt blev han båda gångerna "blurig" av den enorma hastigheten han framförde! Någon i Uppsalamaffian som hade sitt bord bredvid vårt, påpekade att det tydligen var samma knodd som för ett år sedan låg i en barnvagn, klädd som allas vår djungelhjälte Fantomen. Den som orkar kan leta sej bakåt i bloggen och spana in den munderingen. Jag vet inte vad det säger om Fantomen att han den gången bara sov, men nog säger det väl något?

En sak som slog mej var hur olika kommuner agerar angående kulturella evenemang. I Kemi satsade kommunen på seriefestivalen. Dom flög in gäster, bjöd på middag, fixade lokal och hade en representant från kommunen som höll ett tal om vikten att satsa på seriefestivalen för 31 året i rad.
Karlstad kommun däremot hade inget som helst intresse av att stödja Ronny & co i deras arbete. Dom kunde inte ens ge killarna ett bra pris för hyran på en kokhet "vinterhall" som tydligen inte var byggd för att användas på sommaren, då ingen kalluft kunde ledas in i byggnaden, bara varm luft. Någonstans där undrar jag om inte svaret ligger i skillnaden på mängden duktiga illustratörer, Finland/Sverige har att erbjuda. Kanske är det därför medelmåtta alltid hyllas i Sverige, för det är vad vi har råd med. Om kommuner och stat aldrig kommer tycka att kultur som rör sej utanför sportarenorna är något att satsa på, då kommer vi heller aldrig få några nya Abba, Gustaf Tenngren eller Ingmar Bergman.
Man får det man betalar för helt enkelt.

Host! Ola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar