Recent Posts

onsdag 16 maj 2012

Tillbaka till ritbordet

I går kväll körde jag en liten föreläsning om mitt fnattiga jobb på bibliotek i Enköping. Otroligt trevligt fixat av Sanna och resten av personalen på biblioteket. Det bjöds på te och bullar, men framförallt hade fröken Sanna bakat rån i ett nytt "rån-järn" hon införskaffat. Rån-järn. Smaka på ordet. Visst låter det som något sorts tillhygge hämtat från en Bogart-film, inget man förväntar sej att hitta i händerna på en biblotekarie! Jag kan inte ens manifestera en inre bild av en sådan tingest. Rån-järn, besynnerligt!
Hur som helst, det blev en fantastiskt lyckad afton med 20-30 besökare och många bra frågor.

I dag är jag åter vid ritbordet, på menyn står:
1. Rita en ko-stym. Jag skojar inte, en ko-stym. Smaka på det ordet också.
2. Rita en nyföretagare i en lekstuga.
3. Skriva några rader på Theo.
4. Läsa ett synopsis.
5. Äta tacos och titta på Star trek.

Gissa hur mycket jag längtar till punkt 5 ;)

Ta-ta! Ola

4 kommentarer:

 1. Rån-järn.... Det låter som ett mordvapen i nån gammal smutsig noir-film. Jag kan se det framför mig; privat-deckaren sitter där vid sitt nötta skrivbord, där gatlyktornas ljus skär in genom persiennerna och faller över den otympliga järnklumpen, och hans inre monolog pratar om mystiska damer och ond bråd död med rostig stämma. Nånstans tickar en klocka, och visarna gnager långsamt bort minuterna fram till den dimmiga gryningen.

  Ja jävlar, det är nästan så man vill se det på film! :D

  SvaraRadera
 2. En strålande början!
  Inte bara "NÄSTAN" Det får nog bli en Bogart-rulle ikväll!

  Järnklumpen i din story låter nästan som en blydank. Flitigt förekommande i Hamnbusarnas händer i Fantomen. Jag vet att jag som barn blev väldigt trött på alla hamnbusar som vägrade uppgradera sin arsenal till slangbella, pickadoll eller granatkastare. Vad som helst hade varit bättre än blydank. Använder dom fortfarande det i Fantomentidningarna?

  SvaraRadera
 3. Har inte läst Fantomen sen jag gick i mellanstadiet, så jag har ingen koll. Eller vänta förresten, nu ljuger jag - jag köpte en tidning på kul för två-tre år sen, och kom fram till att dagens Fantomen är en blek, urvattnat kopia av vad det en gång var.

  Men skurkarna i just den tidningen använde pistol - men så var dom säkerhetsvakter och inte hamnbusar.

  SvaraRadera
 4. Håller med!
  Spännande att Fantomen som i dag är i färg, är en blek kopia av sig själv när han gick i djungeln iförd svart vita trikåer.

  Fast snart går det att se en liten skämtbild av Fantomen i hans tidning, i bästa Theo anda :)

  SvaraRadera